Selvforsyning hovedgrunn til at nordmenn velger norsk mat
En fersk forbrukerundersøkelse viser at selvforsyning er den viktigste grunnen at nordmenn velger norsk mat fremfor importert mat. 8 av 10 sier dette er viktigst.
Les hele sakenPC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
En fersk forbrukerundersøkelse viser at selvforsyning er den viktigste grunnen at nordmenn velger norsk mat fremfor importert mat. 8 av 10 sier dette er viktigst.
Les hele sakenNy forbrukerundersøkelse viser at 60 prosent av forbrukerne legger stor vekt på at brødet er norsk når de handler. 80 prosent mener også at kaller man et brød med norsk navn, så må kornet i melet være norsk.
Les hele saken- Mangfold og kvalitet er stikkord for disse tre lokalmatprodusentene, sa landbruks- og matminister Sandra Borch da is fra Storfjord, ost fra Jæren og havreris fra Viken fikk tildelt Spesialitet under åpningen av Grune Woche i Berlin.
Les hele sakenHele 94 % av forbrukerne kjenner Nyt Norge-merket. Det gjør merkeordningen til den best kjente merkeordningen for mat og drikke.
Les hele sakenStiftelsen Norsk Mat inngår avtale med Netpower Web Solutions AS om å drifte og videreutvikle Kvalitetssystemet i landbruket - KSL og fagsystemet for Nyt Norge, lokalmat.no og Spesialitet.
Les hele sakenValgkomiteen i Stiftelsen Norsk Mat har levert sin innstilling til nye styremedlemmer i Stiftelsen Norsk Mat for perioden 2022 - 2023.
Les hele sakenLokalmatprodusentene har hatt store utfordringer de siste årene, men til tross for dette har salget økt fra 11,2 mrd til 11,5 mrd fra 2021 til 2022.
Les hele sakenBåde lokalmatprodusentene og sola skinte under tildelingen av Spesialitet på åpningen av Bergen Matfestival. Påldtun Frukt og Bær og Myrdal Gård fikk Spesialitet for Bringebærsaft og for Vellagra Kvit Geitost.
Les hele saken- Selvsagt kan vi sammen få flere til å spise mer norsk frukt og grønt! Vi og Opplysningskontoret for frukt og grønt har samarbeidet godt i flere år, men nå tar vi det et steg videre gjennom en samarbeidsavtale, sier adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist.
Les hele sakenPer i dag ligger andelen med norsk matkorn mellom 55-65 %. - Vi har en ambisjon om 90 % norskandel, der økt andel av norsk mathvete vil være viktigst, sier Nina Sundqvist.
Les hele sakenFra 2019 frem til i dag har andelen nordmenn som velger norsk mat i butikkene økt med fem prosent. Dette viser den nye Spisefaktaundersøkelsen fra Ipsos.
Les hele saken- Denne prisen henger veldig høyt for oss, og er en skikkelig vitamininnsprøyting for videre jobbing, sier daglig leder i Inderøy Slakteri AS Håvard Gausen etter tildelingen av Stiftelsen Norsk Mats hederspris under NM i kjøttprodukter.
Les hele saken