2021 - blir et spennende KSL-år
Del denne siden

2021 - blir et spennende KSL-år

I 2020 gikk KSL over på en oppdatert, digital plattform. – Det er en del nytt bl.a innloggingen og utseende, men de fleste har nok kjent seg raskt igjen. I 2020 har det skjedd mye i KSL, men 2021 blir like spennende, forteller KSL-sjef Tom Roterud i Stiftelsen Norsk Mat.

Arbeidet med oppdateringen av KSL har pågått et par år og i sommer ble endelig løsningen klar. Gjennom 2020 har KSL-revisorene, varemottakerne, merkebrukere og bonden gradvis tatt i bruk den oppdaterte løsningen.

Stiftelsen Norsk Mat tom roterud ansatt 2015- Vi har på en måte gått veien opp på nytt og snudd hver stein i den gamle løsningen. Gjennom samarbeid med brukere og gjennom brukertester har vi utviklet og fått oppdatert KSL. Nå er vi på en moderne og trygg plattform som vil gjøre arbeidet med å videreutvikle systemet enklere. Den gamle løsningen var jo over 20 år gammel og vi trengte virkelig dette, sier Roterud

Utviklingen har vært en krevende prosess og prosjektet har involvert mange både i Stiftelsen Norsk Mat og samarbeidspartnere. Løsningen er utviklet av Ciber i samarbeid med Stiftelsen Norsk Mat.

- Egentlig har vi bare kommet frem til startstreken og jobben forsetter nå. Vi skal videreforedle KSL-standarden og sørge for at standarden hele tiden er aktuell og oppdatert. Vi skal jobbe på videre for at KSL mer og mer «snakker» sømløst med de andre systemene som brukes i næringa, forteller Roterud.

Hva skjer i 2021?

Samtidig med utviklingen av KSL er det også arbeidet med et nytt digitalt hjelpeverktøy som skal kunne brukes ute på gården. «KSL Trygg» er navnet og dette verktøyet vil bli lansert i nær fremtid. I første omgang skal KSL Trygg brukes i HMS-arbeidet ved vernerunde, egenkontroll El, risikovurdering og bevisstgjøring rundt beredskap. I tillegg kan du følge opp avvik fra egenrevisjon og eksternrevisjon.

- KSL Trygg blir veldig spennende. Dette blir en app du har med i lomma og kan utføre og registrere inn ting når de dukker opp. Nå skal du få gjort registreringer og arbeide med HMS når du er ute på gården, forteller Roterud entusiastisk.

Bedre brukerstøtte

Med «KSL-Trygg» på plass blir 2021 det første store året der alle skal benytte den oppdaterte versjonen av KSL.

- Vi ser spent på 2021. Nå er alle med og jobben med å få alle til å bruke KSL på rett måte fortsetter. Vi har også rigget til internt slik at det er flere som kan hjelpe og bistå bonden når de eventuelt står fast eller har spørsmål knyttet til KSL. Ringer du til brukerstøtta hos oss skal du få den beste hjelpa, avslutter Roterud.