Matkultur og kulturmat
Velkommen til Fagdag norsk mat torsdag 2. feb. 2023
I samarbeid med Det Norske Måltid inviterer vi til Fagdag norsk mat i Stavanger, torsdag 2. feb. kl 11.30 - 15.30 og vi starter med lunsj kl 11.30 til 12.30.
Clarion Hotel Air rigges for tidenes finalefest torsdag 2.februar 2023. Hele den nasjonale matbransjen kan nå endelig møtes fysisk, for å hedre de dyktige norske mat- og drikke produsentene.
På dagtid arrangerer Stiftelsen Norsk Mat sin årlige fagdag, og på kvelden skal det ypperste innen norsk mat og drikke kåres, når Det Norske Måltid hyller produsentene for 15.gang i en storslått prisutdeling.
MATKULTUR OG KULTURMAT
Tema for fagdagen er matkultur og kulturmat. Hva er det? Hvem spiser den? Hvor serveres den?
Program:
11.30 Lunsj og registrering
12.30 Velkommen til Fagdag norsk mat
Nina Sundqvist, Stiftelsen Norsk Mat
12.45 Hva er egentlig norsk matkultur
Annechen Bahr Bugge, SIFO
13.00 Mat- og drikkekultur som turistmagnet
Anna Gursli Langesæter fra Siderklynga i Hardanger
13.15 Ingen mat(kultur) uten bonden
Bonde Inger Lise Rettedal
13.30 Pause
14.00 Kultur og mat
Sofasamtale med Astrid Roppen fra Nasjonalmuseet
14.20 Arktisk matprogram Bodø 2024
André Wallan Larsen, direktør Bodø 2024
14.35 Hva får vi å spise som turist i Norge?
Odd Roar Lange, The Travel Inspector
14.50 Våre nasjonale matikoner - vår matkulturarv
Statssekretær Wenche Westberg, LMD
15.10 Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris 2022
Fagdagen ledes av Eli Strand.
Les mer: Bli med på finalefest og fagdag når Det Norske Måltid feirer 15 år
Billetter til begge arrangementene kan kjøpes på detnorskemaltid.no/billetter