Fagdag norsk mat 2023
Del denne siden

Matkultur og kulturmat

Velkommen til Fagdag norsk mat torsdag 2. feb. 2023

I samarbeid med Det Norske Måltid inviterer vi til Fagdag norsk mat i Stavanger, torsdag 2. feb. kl 11.30 - 15.30 og vi starter med lunsj kl 11.30 til 12.30.

Clarion Hotel Air rigges for tidenes finalefest torsdag 2.februar 2023. Hele den nasjonale matbransjen kan nå endelig møtes fysisk, for å hedre de dyktige norske mat- og drikke produsentene.

På dagtid arrangerer Stiftelsen Norsk Mat sin årlige fagdag, og på kvelden skal det ypperste innen norsk mat og drikke kåres, når Det Norske Måltid hyller produsentene for 15.gang i en storslått prisutdeling.


MATKULTUR OG KULTURMAT
 
Tema for fagdagen er matkultur og kulturmat. Hva er det? Hvem spiser den? Hvor serveres den? 

Program:

11.30   Lunsj og registrering 


12.30   Velkommen til Fagdag norsk mat 

            Nina Sundqvist, Stiftelsen Norsk Mat 

12.45   Hva er egentlig norsk matkultur 

            Annechen Bahr Bugge, SIFO 

13.00   Mat- og drikkekultur som turistmagnet 

            Anna Gursli Langesæter fra Siderklynga i  Hardanger 

13.15   Ingen mat(kultur) uten bonden 

            Bonde Inger Lise Rettedal 


13.30   Pause 


14.00   Kultur og mat 

            Sofasamtale med Astrid Roppen fra Nasjonalmuseet 

14.20   Arktisk matprogram Bodø 2024 

           André Wallan Larsen, direktør Bodø 2024 

14.35   Hva får vi å spise som turist i Norge? 

            Odd Roar Lange, The Travel Inspector 

14.50   Våre nasjonale matikoner - vår matkulturarv 

          Statssekretær Wenche Westberg, LMD

15.10   Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris 2022 


Fagdagen ledes av Eli Strand.
 


Les mer: Bli med på finalefest og fagdag når Det Norske Måltid feirer 15 år

Billetter til begge arrangementene kan kjøpes på detnorskemaltid.no/billetter

 

Relaterte artikler