Mer Nyt Norge på korn- og bakevarer
Per i dag ligger andelen med norsk matkorn mellom 55-65 %. - Vi har en ambisjon om 90 % norskandel, der økt andel av norsk mathvete vil være viktigst, sier Nina Sundqvist.
Les hele sakenStiftelsen Norsk Mat eier merkeordningene Nyt Norge og Spesialitet. Nyt Norge er det offisielle opprinnelsesmerket for norsk mat og drikke.. Spesialitet er den største merkeordningen for lokalmat i Norge.
Stiftelsen Norsk Mat forvalter også merkeordningen for norske matskatter - Beskyttede betegnelser www.beskyttedebetegnelser.no
Kvalitetssystem i landbruket - KSL - er bondens eget verktøy for internkontroll og kvalitetssikring. KSL er et av kravene for Nyt Norge og er med på å bygge et godt omdømme for norsk matproduksjon.
Stiftelsen Norsk Mat godkjenner også gårder til Inn på tunet.
Lokalmatdatabasen gir deg inspirasjon til hva som kan løfte menyen i restauranten eller kaféen din eller utvalget butikken din.
Dette er den største oversikten over lokalmat og drikke i Norge.
Per i dag ligger andelen med norsk matkorn mellom 55-65 %. - Vi har en ambisjon om 90 % norskandel, der økt andel av norsk mathvete vil være viktigst, sier Nina Sundqvist.
Les hele sakenFra 2019 frem til i dag har andelen nordmenn som velger norsk mat i butikkene økt med fem prosent. Dette viser den nye Spisefaktaundersøkelsen fra Ipsos.
Les hele saken- Denne prisen henger veldig høyt for oss, og er en skikkelig vitamininnsprøyting for videre jobbing, sier daglig leder i Inderøy Slakteri AS Håvard Gausen etter tildelingen av Stiftelsen Norsk Mats hederspris under NM i kjøttprodukter.
Les hele saken