Selvforsyning hovedgrunn til at nordmenn velger norsk mat
En fersk forbrukerundersøkelse viser at selvforsyning er den viktigste grunnen at nordmenn velger norsk mat fremfor importert mat. 8 av 10 sier dette er viktigst.
Les hele sakenStiftelsen Norsk Mat eier merkeordningene Nyt Norge og Spesialitet. Nyt Norge er det offisielle opprinnelsesmerket for norsk mat og drikke.. Spesialitet er den største merkeordningen for lokalmat i Norge.
Stiftelsen Norsk Mat forvalter også merkeordningen for norske matskatter - Beskyttede betegnelser www.beskyttedebetegnelser.no
Kvalitetssystem i landbruket - KSL - er bondens eget verktøy for internkontroll og kvalitetssikring. KSL er et av kravene for Nyt Norge og er med på å bygge et godt omdømme for norsk matproduksjon.
Stiftelsen Norsk Mat godkjenner også gårder til Inn på tunet.
Lokalmatdatabasen gir deg inspirasjon til hva som kan løfte menyen i restauranten eller kaféen din eller utvalget butikken din.
Dette er den største oversikten over lokalmat og drikke i Norge.
En fersk forbrukerundersøkelse viser at selvforsyning er den viktigste grunnen at nordmenn velger norsk mat fremfor importert mat. 8 av 10 sier dette er viktigst.
Les hele sakenNy forbrukerundersøkelse viser at 60 prosent av forbrukerne legger stor vekt på at brødet er norsk når de handler. 80 prosent mener også at kaller man et brød med norsk navn, så må kornet i melet være norsk.
Les hele saken- Mangfold og kvalitet er stikkord for disse tre lokalmatprodusentene, sa landbruks- og matminister Sandra Borch da is fra Storfjord, ost fra Jæren og havreris fra Viken fikk tildelt Spesialitet under åpningen av Grune Woche i Berlin.
Les hele saken