Nyt Norge på norske juletrær

– Skal du ha en ekte norsk jul, må du ha norsk juletre. Og med Nyt Norge-merket blir det enda enklere når du skal kjøpe juletre, sier landbruks- og matminister Geir Pollestad.

For første gang kan du nå finne juletrær merket med Nyt Norge.

For første gang kan du nå finne juletrær merket med Nyt Norge. Norske forbrukere er opptatt av at når de kjøper planter og trær skal de være kortreist, tilpasset norske forhold, uten uønskede skadedyr og plantesjukdommer. Juletre merket med Nyt Norge tikker av på alle disse punktene.

– Med Nyt Norge- merket kan du være trygg på at juletreet er produsert på en god måte og er dyrka av flinke juletrebønder i Norge», sier statsråd Pollestad.

F.v Gudrun Margrete Dyrseth fra Juletrebonden AS, juletreselger Knut Breivik og landbruks- og matminister Geir Pollestad under lanseringen av Nyt Norge-merket juletre på Hillevåg Torg i Stavanger.

Juletrebonden AS og Hagalid Gard er først ute med Nyt Norge-merket og disse juletrærne finner du hvor det selges juletrær både i vest, sør og øst i Norge.

– Når du velger et juletre med Nyt Norge, velger du et juletre som ikke bare lyser opp stua i jula, men som gir effekter lenge etter at vi slukker julelysene en gang i januar – både for bonden og miljøet», sier Nina Sundqvist som er direktør for Stiftelsen Norsk Mat.

I 2022 ble det importert 180 216 juletrær, noe som er en nedgang på 33,9 % på de siste 5 årene. I Norge er det rundt 400 juletreprodusenter og omlag 90 prosent av norske husstander har juletre.

– Når alternativene er importjuletre eller plast er valget lett! Og enda lettere med Nyt Norge. Nyt Norge garanterer at juletreet er planta og vokst opp i Norge og tatt vare på etter strenge norske regler», avslutter Sundqvist.

Juletre merket med Nyt Norge
Juletre merket med Nyt Norge