TINE bestiller yoghurt-emballasje uten Nyt Norge-merket

Fortsatt usikkerhet knyttet til tilgangen på norsk melk til produksjon av skummetmelkpulver gjør at TINE nå bestiller yoghurt-emballasje uten Nyt Norge i en midlertidig periode. TINE har søkt om og fått forlenget dispensasjon til og med uke 26 i påvente av ny emballasje.

– Vårt mål er å tilby produkter med norsk skummetmelkpulver så fort vi har mulighet til det, men siden det fortsatt er usikkerhet knyttet til melketilgangen for andre halvår, er vi føre-var og bestiller midlertidig emballasje uten Nyt Norge. Vi skal gjøre vårt for å ta vare på tilliten og verne om opprinnelsesmerket Nyt Norge, sier konserndirektør for kommersiell enhet i TINE, Karin Storvik, som understreker at TINE vil være leveringsdyktige i markedet også fremover. 

Her finner du mer informasjon om hvilke produkter fra TINE som er berørt av råvaremangelen.

Ærlig og redelig forbrukerkommunikasjon

– Det er riktig av TINE å fjerne Nyt Norge midlertidig på yoghurt som bruker inntil 3% skummetmelkpulver når det er usikkerhet knyttet til når vi får stabil råvareleveranse. Ærlig og redelig forbrukerkommunikasjon setter både TINE og vi svært høyt. Vi ser frem til vi er tilbake til normalen med yoghurt av 100% norsk melk fra den norske bonden, merket med Nyt Norge, sier adm. dir. Nina Sundqvist i Stiftelsen Norsk Mat.

Fjordland merker med «SMP fra EU»

Fjordland har søkt om og fått forlenget dispensasjon til og med uke 26 grunnet råvaremangelen og vil merke de aktuelle produktene med «SMP fra EU» sammen med datomerkingen.

Her finner du mer informasjon om hvilke produkter fra Fjordland som er berørt av råvaremangelen.