Nå kan du stemme på kanditatene til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris 2024!
Prisen skal i år gå til en inspirerende ambassadør for norsk matkultur og tradisjon, med særlig fokus på sjømat og norske, sunne råvarer.
Folkets stemmer veier like tungt som juryens vurdering, og stemmegivningen er åpen frem til 10. november. Du kan stemme én gang hver dag.
Ingrid Espelid Hovigs makulturpris hedrer personer som har gjort en fremragende innsats for å fremme norsk matkultur.
Om Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris
I anledning Hovigs 70-årsdag begynte Faglig matråd samme år utdelingen av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris, som tildeles personer som gjør en særlig stor innsats for å formidle norsk mat og matkultur med vekt på tradisjon. Prisen deles nå ut av Stiftelsen Norsk Mat.
Fagjuryen består av:
- Jørn Lie
- Margrethe Hersleth
- Nina Hegdahl
- Nina Sundqvist
- Per Borglund
- Åshild Woldstad
Tidligere vinnere
- 1994 – Mag.art. Astri Riddervold
- 1995 – Professor Jan Raa
- 1996 – Dr. med. Ingvar Hjermann
- 1997 – Kulturjournalist og kokebokhistoriker Henry Notaker
- 1998 – Kokk Arne Brimi
- 1999 – Matjournalist/husstellærer Aase Strømstad
- 2000 – Produsent Arnt Harald Stange
- 2001 – Konsulent/husstellærer Liv Gregersen Kongsten
- 2002 – Journalist Borghild Fiskå
- 2003 – Kokk Harald Osa
- 2004 – TV-kokk Wenche Andersen
- 2005 – Lærer i tradisjonsmat Bodil Nordjore
- 2006 – Høgskolelektor i heimkunnskap Gerd Tomter Løvaas
- 2007 – Osteprodusent Pascale Baudonnel
- 2008 – Matjournalist Tove Diesen
- 2009 – Kjøkkensjef Gunnar Kvamme
- 2010 – Kjøkkensjef Hanne Frosta
- 2011 – Kirsty McKinnon ved Bioforsk Økologisk og lærer Christin Løkke Hagen. Begge fra Tingvoll
- 2012 – Frivillighetssentralen i Klepp
- 2013 – Anne Gaarder Amland
- 2014 – Andreas Viestad
- 2015 – Kirsten Winge
- 2016 – Ingulf Galåen og Mikael Forselius
- 2017 – Kokk Inge Johnsen
- 2018 – Gunnar Waagen hos Tingvollost
- 2019 – Matformidler Maret Ravdna Buljo
- 2020 – Servitør og gründer Torill Renaa, innehaver av Re-Naa.
- 2021 – Siderprodusentene Åge Eitungjerde, Asbjørn Børsheim og Olav Bleie
- 2022 – Kokk Jimmy Øien
- 2023 – Forfatter og matblogger Margit Dale